Wook med "crunshy"-kyckling och sweetchili
Hej!
Idag provade jag något nytt när jag hade lite för många idéer i huvudet. Tänkte först fritera kyckling men det blev tillslut en variant på kycklingwook som jag inte provad förut! Riktigt lyckat!
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
1 färsk broccoli
8 färska champinjoner
1 gul lök
4 klyftor vitlök
3 cm ingefära
1 röd chili
3-4 msk hoisinsås
1.5-2dl sweetchilisås
2 msk ättika
3 msk soya
4-5 msk ostronsås
½dl sesamolja
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
Chilipulver (typ 5 msk)
Salt
Svartpeppar
matolja (tills stekning)
Gör såhär:
1. Blanda mjöl, ströbröd, salt, svartpeppar och chilipulver i en bunke.
2. Skär kycklingen i ca 2-3 cm tärningar och lägg den i mjölblandningen. Blanda runt detta.
3. Häll olja i en stekpanna (ska vara mycket olja, typ 1 cm djupt). och sätt på hög värme. När oljan är varm så lägg i kycklingen. Låt detta steka tills kycklingen fått gyllenbrun yta innan du vänder och gör likadant på andra sidan. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
4. Häll lite olja i en wookpanna. När detta har blivit varmt så lägg i dom skivade champinjonerna, låt steka ett tag och tillsätt därefter broccoli i lagom stora bitar samt finhackad chili och vitlök.
5. När det har får steka en stund så tillsätt ingefära och därefter resterande ingredienser. Låt detta steka/småkoka någon minut och tillsätt kycklingen.
6. Servera med ris eller nudlar.
Du kan även tillsätta valfria wookgrönsaker men detta var vad jag hade hemma. Smaklig spis och låt mig veta vad ni tycker sen!
Puss!

I morgon skall jag provlaga din pastarätt