Knäckig hallon- och blåbärspaj med vaniljvisp

Hej på er kära vänner!
Delar ikväll (inatt) med mig av ett recept på en knäckig och otroligt god paj som jag provade för första gången (!!) att göra idag. Enkel. God. Underbar!!
 
 
Ingredienser:
3 dl frysta hallon (färska är ännu bättre)
2 dl frista blåbär (färska är ännu bättre)
2 dl socker
drygt 2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1,5 dl sirap
½-1 dl vispgrädde
200 gram smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Vaniljvisp (eller vad du nu vill ha till)
 
Gör såhär:
1. Tina bären i ett durkslag (om du har frysta bär)
2. Smält smöret.
3. Lägg bären i botten av en pajform och strö över lite mjöl alternativt potatismjöl (för att suga upp en del av vätskan).
4. Blanda i alla ingredienser tillsammans med det smälta smöret i en kastrull. Rör runt och häll över bären.
5. Grädda på ca 180 grader i ungefär 20-25 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
6. Servera tillsammans med vaniljvisp.
Enkelt. Gott. Underbart. Farligt!
 
 

Kommentera här: