Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök

Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök

För 4 personer.

Ingredienser

Potatis 8,0 styck 
Löjrom 100,0 gram 
Gräddfil 1,0 dl 
Ramslök 4,0 blad 
Olivolja till stekning 1,0 msk 
Salt 1,0 tsk 

Tillagning (20 min )

Riv potatisen grovt.
Lägg i en bunke med kallt vatten. Rör om.
Häll av vattnet och låt potatisen rinna av.
Salta lätt.

Hetta upp olivolja i en panna på medelhög värme. Lägg ut klickar med riven potatis och platta till dem med stekspade.
Stek cirka 3 minuter på var sida tills lätt bränd och gyllenbrun färg.

Finstrimla ramslök.
Lägg upp plättarna på tallrikar.
Servera med gräddfil, rom och ramslök.

Recept och bild finns även här: http://www.spisa.nu/3.20781/recept/svensk-raraka-med-kalix-lojrom-och-gotlandsk-ramslok-forratt

Kommentera här: