Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök
Svensk råraka med kalix löjrom och gotländsk ramslök
För 4 personer.
Ingredienser
Potatis 8,0 styck
Löjrom 100,0 gram
Gräddfil 1,0 dl
Ramslök 4,0 blad
Olivolja till stekning 1,0 msk
Salt 1,0 tsk
Tillagning (20 min )
Riv potatisen grovt.
Lägg i en bunke med kallt vatten. Rör om.
Häll av vattnet och låt potatisen rinna av.
Salta lätt.
Hetta upp olivolja i en panna på medelhög värme. Lägg ut klickar med riven potatis och platta till dem med stekspade.
Stek cirka 3 minuter på var sida tills lätt bränd och gyllenbrun färg.
Finstrimla ramslök.
Lägg upp plättarna på tallrikar.
Servera med gräddfil, rom och ramslök.
Recept och bild finns även här: http://www.spisa.nu/3.20781/recept/svensk-raraka-med-kalix-lojrom-och-gotlandsk-ramslok-forratt
För 4 personer.
Ingredienser
Potatis 8,0 styck
Löjrom 100,0 gram
Gräddfil 1,0 dl
Ramslök 4,0 blad
Olivolja till stekning 1,0 msk
Salt 1,0 tsk
Tillagning (20 min )
Riv potatisen grovt.
Lägg i en bunke med kallt vatten. Rör om.
Häll av vattnet och låt potatisen rinna av.
Salta lätt.
Hetta upp olivolja i en panna på medelhög värme. Lägg ut klickar med riven potatis och platta till dem med stekspade.
Stek cirka 3 minuter på var sida tills lätt bränd och gyllenbrun färg.
Finstrimla ramslök.
Lägg upp plättarna på tallrikar.
Servera med gräddfil, rom och ramslök.
Recept och bild finns även här: http://www.spisa.nu/3.20781/recept/svensk-raraka-med-kalix-lojrom-och-gotlandsk-ramslok-forratt