Gluten- och laktosfri prinsesstårta
Hej alla!
Här kommer ett recept på en gluten- och laktosfri prinsesstårta.
GLUTEN OCH LAKTOSFRI Prinsesstårta
1 tårta ( 10-12 bitar)
Ingredienser:
Botten:
180 g socker
4 ägg
1,5 tsk bakpulver
150 g potatismjöl
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
150g laktosfri vispgrädde
2 äggulor
2 msk socker
Fyllning och dekor:
150 g hallonsylt
450 g grön marsipan
50 g rosa marsipan
300 g laktosfri vispgrädde
Kokosfett
Gör såhär:
Botten:
1. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp i minst 5-7 minuter.
2. Vispa i potatismjöl och bakpulver. Häll smeten i en form ca 20-22 cm. Grädda i ugn på 175 grader i 35-40 minuter.
Vaniljkräm:
1. Koka upp vispgrädden med urskrapad vaniljstång (låt även själva stången vara kvar i och ta bort den när det har svalnat lite). Sänk värmen och vispa i äggulor och socker tills smeten har tjocknat och låt svalna.
Fyllning och montering:
1. Dela tårtbotten i 3 lager. Bred vaniljkräm på första lagret. Lägg på det andra lagret och bred över hallonsylt.
2. Vispa grädden och täck tårtan med grädde, ett tunt lager på kanterna och "kupolformat" på toppen.
3. Kavla den gröna marsipanen tunt i kokosfett. Täck tårtan med den gröna marsipanen.
4. Forma den rosa marsipanen till en ros och placera den mitt på tårtan.
Tips - Tårtbotten är ett grundrecept och kan användas med andra fyllningar som tex grädde blandat med smält vit choklad och jordgubbar.
1 tårta ( 10-12 bitar)
Ingredienser:
Botten:
180 g socker
4 ägg
1,5 tsk bakpulver
150 g potatismjöl
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
150g laktosfri vispgrädde
2 äggulor
2 msk socker
Fyllning och dekor:
150 g hallonsylt
450 g grön marsipan
50 g rosa marsipan
300 g laktosfri vispgrädde
Kokosfett
Gör såhär:
Botten:
1. Vispa ägg och socker luftigt med elvisp i minst 5-7 minuter.
2. Vispa i potatismjöl och bakpulver. Häll smeten i en form ca 20-22 cm. Grädda i ugn på 175 grader i 35-40 minuter.
Vaniljkräm:
1. Koka upp vispgrädden med urskrapad vaniljstång (låt även själva stången vara kvar i och ta bort den när det har svalnat lite). Sänk värmen och vispa i äggulor och socker tills smeten har tjocknat och låt svalna.
Fyllning och montering:
1. Dela tårtbotten i 3 lager. Bred vaniljkräm på första lagret. Lägg på det andra lagret och bred över hallonsylt.
2. Vispa grädden och täck tårtan med grädde, ett tunt lager på kanterna och "kupolformat" på toppen.
3. Kavla den gröna marsipanen tunt i kokosfett. Täck tårtan med den gröna marsipanen.
4. Forma den rosa marsipanen till en ros och placera den mitt på tårtan.
Tips - Tårtbotten är ett grundrecept och kan användas med andra fyllningar som tex grädde blandat med smält vit choklad och jordgubbar.

Bild och recept från appen "cook and bake" som finns i appstore :)