Stekt bogbladsbiff, sparrisrisotto och vitlöksfrästa champinjoner
Hej!
Här nedan kommer ett recept på stekt bogpladsbiff som serveras med sparrisrisotto samt vitlöksfrästa champinjoner!
Ingredienser:
4 skivor (ca 800 gram totalt) bogbladsbiff,
1 bunt sparris
50-100 gram parmesan
4 dl grönsaksbuljong
5 dl vitt vin (gärna torrt)
Vatten
Olivolja
4-5 vitlöksklyftor
1 gul lök
2,5 dl avorioris
200 gram champinjoner
Salt
Smöt till stekning
Svartpeppar
Vitpeppar
Gör såhär
Skär av topparna på sparrisarna (ca 3-4 cm på varje) och koka allt utom topparna i grönsaksbuljongen i ca 7-8 minuter. Mixa detta till en grön smet. Tag fram en stekpanna och häll i ca 0,5 dl olivolja. Sätt på medelhögvärme och låt det bli varmd. Finhacka gul- och vitlök och lägg i pannan, låt steka tills detta blivit mjuk och tillsätt därefter riset och 1 dl av buljong- och sparrisblandningen samt 2 dl vin, låt småputtra på ganska svag värme. rör om ofta och så fort det börjar bli torrt så tillsätt lite mer vin och lite mer av buljong- och sparrisblandningen.
Fortsätt så tills riset fått koka totalt ca 20 minuter, peppra lite och tillsätt sparristopparna samt eventuellt lite mer vin. Låt koka i ca 6-7 minuter. Smaka på riset (det ska fortfarande finnas en liten kärna i det men inte knapra om det). Låt småputtra tills risotton är krämig och avsluta med att riva ner parnesanosten, smaka av med ev. lite salt och svartpeppar.
Dela champinjonerna i kvartar (mitten och mitten igen) och stek på ganska hög värme i smör. Salta och vitpeppra. När champinjonerna fått fin färg så tillsätt vitlök och ta bort pannan från värmen.
Stek därefter köttet till den stekgrad du vill ha. krydda med salt och sv. peppar
Smaklig spis!
