Kycklingwok med rödcurry och kokosmjölk
Hej hej!
Dåligt med uppdateringar här under de senaste dagarna. Sorry för det ;)
Här kommer ett recept på en riktigt god kycklingwok med rödcurry och kokosmjölk
Ingredienser:
2-3 kycklingfiléer
1 gul lök
1 färsk broccoli
2 vitlöksklyftor
½ röd vhili (kan uteslutas)
1 röd paprika
1 burk bambuskott
15 stycken sockerärtor
1 burk babymajs
2 morötter
1 burk kokosmjölk (400 ml)
3-4 tsk röd currypasta (kan varieras beroende på hur stark du vill ha den)
3 msk kycklingfond (BONG's färdiga använder jag) alt 1-2 kycklingbuljongtärningar
Eventuellt 1-2 dl grädder
Salt
Svartpeppar
Fisksås (ca 6 droppar)
Olja till stekning
Gör såhär:
Skär kycklingen i ca 2 cm bitar och stek så att den får lite färg, salta och peppra. Lägg kycklingen åt sidan så länge och gör rent stek/wokpannan.
Skala grönsakerna, dela broccolin i lagom bitar. Skiva morötterna ca 3 mm skivor. Dela majsen i 2-3 bitar, paprikan i ca 4 cm tärningar, gula löken i ca 1-2 cm tärningar. Finhacka vitlök och eventuellt chilin.
Sätt stek/wokpannan på medelhög värme och häll i lite olja. Tillsätt vitlök och eventuellt chilin, låt steka i någon minut innan du tillsätter morötter, gul lök och broccoli. Salta och peppra något.
Stek i ca 5 minuter och tillsätt därefter resterande grönsaker utom sockerärtor och paprika. Häll därefter i kokosmjölk och röd curry och rör runt i ett par minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer röd curry, salt eller peppar. Tillsätt även lite grädde om du vill ha wooken lite mer "såsig".
När allt smakar bra så stäng av plattan och häll i paprika samt sockerärtor och lägg på locket. Låt stå ett par minuter innan servering så att allt hinner bli lite varmt.
Servera med exempelvis jasminris eller nudlar.
Smaklig spis!
