Toast skagen

Passar på att dela med mig av ett recept på toastskagen på mitt vis.
Bilden är inte egentaget, utan hittad på google - https://ensmakavkarin.files.wordpress.com/2012/05/toast-skagen2.jpg .
 
Receptet är dock mitt egna och alla som har ätit min skagenröra har tyckt att den är riktigt god iallafall. Om inte annat så tycker jag det själv ;-)
 
Ingredienser:

För 4 personer
350-400gram räkor (antingen skalar du själv eller köper handskalade)
1 röd lök
4 msk majonäs
1-2 msk gräddfil
1,5 citroner
1 knippe dill (ca ½dl finhackad plus 4 kvistar till garnering)
Salt
Vitpeppar
1 krm cajennepeppar
4 skivor vitt rostbröd
Eventuellt 4 små teskedar rom (svart "caviar" gillar jag bäst men ta det du tycker är godast)
 
Gör såhär.
Börja med att skala eller sila räkorna så att de inte är för blöta. Lägg undan 8 stycken till servering och dela resten i två högar. Hacka den ena högen med räkor lite grovt och lägg i en burk tillsammans med de hela räkorna.
Pressa i citron (ca ½), finhacka rödlöken och ha samt finhacka dillen och ha i den. Tillsätt lite salt, vitpeppar samt cayennepeppar. Tillsätt majonäsen, lite i taget. Det ska bara binda ihop och inte bli som en "sås" utav alltihopa och tillsätt även gräddfil. Smaka av med salt, peppar och citron.
Skär bort kanterna på rostbrödet och rosta detta.
Lägg brödskivorna på varsitt fat och dela upp skagenröran. Klyfta citron i lagom stora klyftor och lägg snyggt över skagen röran. Har du rom/caviar så försök göra små äggformade bollar utav denna genom att ta en tesked och skölja med lite kallvatten och sedan en till tesked och forma en boll. skölj mellan varje toast. Avsluta med en fillkvist över alltihopa!
Bon apetit
 

Kommentera här: