Heta, ugnsstekta kycklingklubbor med grönsaksbulgur och kall sås
Hej!
Nu var det ett tag sedan jag skrev här, ber om ursäkt för det genom att dela med mig av ett riktigt riktigt gott recept på kycklingklubbor som jag kommit på idag och nyss ätit.
Heta, ugnsstekta kycklingklubbor med grönsaksbulgur och kall sås
4 portioner
Ingredienser:
8 kycklingklubbor
2-3 msk honung
2-3 msk soya
3-4 msk vegeta allkrydda
1 msk svartpeppar
4 tsk sambal (kan minskas om du vill ha klubborna mindre heta)
1 dl matolja
3dl bulgur
5 msk olivolja
½ gul lök
2 msk vitvinsvinäger
½-1 morot
50-100 gram broccoli (fryst körde jag på)
4 dl vin
2-3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
½dl persilja, finhackad
1 burk (2dl) creme fraiche med paprika och chili
2 msk majonäs
2 msk sweetchilisås
salt och svartpeppar.
Gör såhär:
Blanda honung, soya, vegeta, svartpeppar, sambal och olja. Lägg ner kycklingklubborna och blanda runt alltihopa och ställ i kylen i minst 1 timme, gärna längre.
Tag fram en kastrull och sätt på spisen på ganska hög värme, häll i olivolja, fintärnad morot (2-3 mm tärningar) samt den tärnade löken (ca 0,5 cm tärningar). Låt fräsa någon minut och ha därefter i bulgur, vin, vatten samt buljungtärningar. Sänk värmen och sätt på locket. Låt koka i ca 15-20 minuter eller tills all vätska är borta. Tillsätt lite mer vatten och broccoli som du skurit i små bitar, blanda runt alltsammans och sätt på locket. Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan lls vätskan är borta. Häll i persilja och blanda runt allting.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills kycklingen är klar.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och servera. Smaklig Spis!